Architectuur

Zo zal de nieuwe skyline van Waregem eruitzien

29 juni 2017

De herinrichting van de site nabij het Regenboogstadion in Waregem-Zuid is een belangrijk speerpunt in het vernieuwingsbeleid van de stad. Als een van de belangrijke toegangspoorten tot het centrum wil het stadsbestuur deze site op een kwalitatieve, duurzame en innovatieve manier klaarstomen voor de toekomst, meldt Architectura.be. Het ontwerp van B2Ai, Wielfaert Architecten, en BOGDAN & VAN BROECK overtuigt met een attractieve mix van wonen, werkenen recreatie.

Foto: B2Ai

Concreet komen er aan de binnenstedelijke ring van Waregem-Zuid twee woontorens met dertien bouwlagen, een hotel, een kantoor- en retailgebouw en een apart parkeergebouw. Zo zal er enerzijds een levendige stedelijke publieke ruimte ontstaan met een grote variëteit aan functies: retail, kantoren, horeca, vergaderruimtes, sportfaciliteiten… Anderzijds komt er een duidelijke afbakening van het meer private karakter rond de woontorens.


De synergie van al deze functies wordt versterkt door de specifieke inplanting van de gebouwen waartussen voldoende doorzichten en open ruimtes zijn om door te wandelen. De vorm van de gebouwen is zo geconcipieerd dat er nergens voor- of achterkanten zijn waardoor ze een architecturaal geheel vormen.

 

De relatie van de nieuwe bebouwing met de bestaande omgeving en het stadion is ook duidelijk. Het retail- en kantoorgebouw, het hotel en het stadion vormen een architecturaal drieluik. En de twee woontorens markeren samen met het hotel alvast ‘de Poort van Waregem’.