Nieuws

Ontdek nu al het najaar van Vitruvius Academy

4 juli 2017

Ook dit najaar kunnen architecten op Vitruvius Academy rekenen voor een ruim aanbod bijscholing. Het opleidingscentrum van NAV speelt in op een rist hete hangijzers. Zo trad onlangs een nieuwe set regels rond overheidsopdrachten in werking. Ook vochtproblemen bij renovaties blijven een grote bron van ergernis: wat zijn de remedies? Verder kunnen EPB-verslaggevers terecht bij Vitruvius Academy voor de verplichte permanente vorming. Ontdek hieronder de opleidingen.

De nieuwe wetgeving overheidsopdrachten

Belangrijkste nieuwigheden bij plaatsing en uitvoering van overheidsopdrachten

Op 30 juni 2017 treedt een nieuwe set aan regelgeving inzake overheidsopdrachten in werking. Tijdens deze Vitruviuscursus geven meester Christophe Lenders en meester Joris Wouters van GSJ advocaten u een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden die van toepassing zijn op het plaatsen en laten uitvoeren van overheidsopdrachten voor werken.

 

DI 12/09, Antwerpen | WO 13/09, Brussel | MA 25/09, Gent

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

 

Vochtproblemen bij renovatie

Vaststellen, behandelen en voorkomen

Bij vochtschade is het noodzakelijk om een goede diagnose te stellen, zodat deze op een correcte manier behandeld kan worden. Maar voorkomen blijft natuurlijk beter dan genezen.
Tijdens deze Vitruviusopleiding geven ing. Ilse De Pot en ing. Yves Vanhellemont u een overzicht van de mogelijke vochtoorzaken bij renovaties. Vervolgens worden ook bijhorende interventiemethodes uitvoerig behandeld.

 

DO 14/09, Mechelen | MA 18/09, Gent

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

 

Permanente vorming voor EPB-verslaggevers

Het S-peil en de methodewijzigingen vanaf 2018

Als EPB-verslaggever bent u verplicht jaarlijks minimaal 10 uren permanente vorming bij te wonen, waarvan 6 uur verplichte vorming. Voor 2017 omvat deze verplichte permanente vorming de voornaamste wijzigingen aan de EPB-regelgeving vanaf 2018, namelijk: het nieuwe S-peil, de verstrengde EPB-eisen en overige wijzigingen aan de EPW- en EPN rekenmethode.
Het door VEA opgelegde programma werd door de adviseurs van het energieconsulentenproject arch. Saskia Gabriël en ir.-arch. Pol Van Acoleyen uitgewerkt met tal van praktijkvoorbeelden.

 

DI 26/09, Leuven | VR 06/10, Gent | DI 10/10, Antwerpen

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

Ook volgende opleidingen worden georganiseerd

Binnenkort meer info op www.vitruviusacademy.be

 

  • Na-isolatie van bestaande buitenmuren
  • De architect en het ventilatievoorontwerp
  • Het ABC van EPB