Nieuws

België boven: dit zijn de finalisten voor Citroën Brussel

8 augustus 2017

In juli zijn de zeven finalisten bekendgemaakt voor de reconversie van de Citroëngarage in de Brusselse kanaalzone. Dat meldt Architectura.be. Het moet uitgroeien tot een van de meest prestigieuze projecten van onze hoofdstad.

De MSI (Maatschappij voor Stedelijke Inrichting) kocht het emblematische gebouw voor de ontwikkeling van een internationale cultuurpool.

 

Maar liefst 92 teams hebben deelgenomen. Onlangs werden 7 finalisten geselecteerd die tegen 23 december een projectontwerp moeten indienen voor de tweede selectieronde. Welk team dit project zal mogen ontwerpen, zullen we weten in maart 2018.

 

7 finalisten

 

Opvallend is dat bij zes van de zeven finalisten het telkens een Belgisch bureau was dat de mandataris, de trekker van het team vormde.

 

  • 51N4E diende een project in samen met Caruso St John Architects en schakelde verder ook de expertise in van Ove Arup en AUC (Frankrijk).
  • De Vylder Vinck Taillieu ging in zee met een Britse vennoot, namelijk 6A, maar nam ook AGWA onder de arm.
  • Ook Julien De Smedt gaat met JDS door naar de tweede ronde. Hij zocht zijn vennoot in de VS, meer bepaald bij het bureau Diller Scofidio + Renfro.
  • Lhoas & Lhoas ging voor zijn ontwerpwedstrijd in zee met het Duitse bureau Ortner & Ortner.
  • NOA  gaat samenwerken met Sergison Bates. Daarnaast maakt ook het Zwitserse bureau EM2N als vennoot deel uit van het wedstrijdteam.
  • Ook het team van Office Kersten Geers David Van Severen ging in zee met een Zwitsers bureau, meer bepaald met Christ & Gantenbein.
  • Het team rond OMA vormt de uitzondering op de regel, maar ook binnen dat team spelen Belgische bureaus een niet onbelangrijke rol. Ney & Partners en Boydens maken als studiebureau deel uit van he team.