Innovatie

Garage Land Rover-Jaguar: Nieuwbouwproject met visibiliteit in Zele

4 september 2017

Land Rover Dendermonde was toe aan een nieuw onderkomen en vond dit in een splinternieuw pand in Zele, langs de N47. Een grotere visibiliteit en vlotte bereikbaarheid zijn slechts twee voordelen van de verhuis naar deze nieuwbouw, een ontwerp van architect Hendrik Heirweg (HA-Architecten).

De vestiging heeft een meervoudige functie: naast de garage zelf, die uitgerust is met een geavanceerde werkplaats en een showroom van in totaal 1000 m², werden op de bovenverdieping kantoren ondergebracht.

 

Bovendien werd naast Land Rover, met Jaguar een tweede prestigieus merk toegevoegd aan het aanbod van de garage en bijgevolg werd ‘Land Rover Dendermonde’ omgedoopt tot ‘Jaguar Land Rover Szrek’.

 

SPECIFICATIE

 

Demecoplaf, afwerkingsbedrijf en één van de pioniers in het gebruik van droogbouw toepassingen van Siniat, stelde in dit project Siniat-systemen voor. Filip Van de Weghe licht toe: “Wij zijn zeer tevreden over de producten en systemen en zullen, indien mogelijk, altijd de Siniat oplossingen voorstellen aan de architect of bouwheer. Vaak kunnen we, bijvoorbeeld aan de hand van gerealiseerde referenties, het vertrouwen winnen en het project uitvoeren.”

 

In dit project was er sprake van een zeer korte bouwtijd, wat maakte dat voor de afwerking droogbouw meer voor de hand lag dan traditioneel metselwerk.

 

De eisen in het lastenboek hadden voornamelijk betrekking op akoestische prestaties en op de bouwtijd. Zo moest in de showroom en kantoren de nagalmtijd gereduceerd worden. Hiervoor werd er geopteerd voor de akoestische plafondplaten Lacoustic.

 

INSTALLATIE & RESULTAAT

 

Alle voorzetwanden, scheidingswanden en verlaagde plafonds kwamen tot stand met Siniat platen.

 

In de kantoren werden omwille van akoestische vereisten de geluidsabsorberende geperforeerde designplaten Siniat ‘Lacoustic’ toegepast. Zo werd een uitstekende ruimteakoestiek in combinatie met een unieke uitstraling gerealiseerd, én werd er tijd bespaard. De V-naad en de unieke Cost-Cutter-rand van de Lacoustic platen zorgen immers voor een gemakkelijke en vlotte montage, wat niet onbelangrijk was gezien de korte bouwtijd.

 

Voor het garage gedeelte van de concessie werd beroep gedaan op de brandwerende platen van Promat: hier werd Promatect100 gebruikt: Door compartimentering wordt de overgang van de garage naar de showroom beschermd tegen brandoverslag.

 

De combinatie van Siniat én Promat oplossingen, maakt dit niet enkel een geslaagd Siniat-project, maar eveneens een succesvol Etex Building Performance-project, en bewijst de complementariteit van beide merken.

Nuttige links