Innovatie

Reynaers Campus in Duffel bundelt kennis en ervaring van architecten

14 september 2017

Sinds de oprichting in 1965 speelt Reynaers Aluminium een toonaangevende rol in de bouwsector. Het bedrijf is een autoriteit in het ontwerpen van innovatieve raam- deur- en gevelsystemen. Vandaag onderscheidt het zich in de ontwikkeling van hoogtechnologische tools ter inspiratie, ondersteuning en visualisatie van ontwerpen voor architecten en beslissingsnemers in het bouwproces. Kennis, technologie en beleving worden gebundeld in de nieuwe Reynaers Campus.

De Reynaers Campus in Duffel bundelt de kennis en ervaring van architecten, raamfabrikanten,

aannemers en medewerkers van Reynaers Aluminium. Met andere woorden een echte inspiratiebron voor al wie betrokken is bij het bouwproces.

 

Experience Centre

 

Het Experience Centre van Reynaers is ontworpen om mensen samen te brengen en te inspireren met innovatieve technologieën voor architecturale bouwoplossingen. De Experience room overstijgt ruim het klassieke showroom concept. Je ziet en voelt er uiteraard de raam-, deur- en gevelelementen maar het zijn tal van inspirerende digitale toepassingen die de beleving compleet maken. Profielsecties worden geprojecteerd als hologram, geselecteerde producten worden gevisualiseerd in gebouwen op de led wall en zoveel meer. Dit belevingscentrum is de plek om knowhow te delen, overleg te plegen, beslissingen te nemen en partnerships te versterken.

 

Voor een exclusieve meeslepende ervaring kan je een bezoek aan AVALON boeken, waar je toekomstige gebouwen kan verkennen in Virtual Reality. AVALON is een VR-kamer die speciaal is geconfigureerd voor architecturale toepassingen. Elk project dat werd ontworpen in de courante 3D softwareprogramma’s kan in AVALON opgeladen en geprojecteerd worden. Meerdere personen bevinden zich in 1 virtuele realiteit en kunnen samen een project tot in de kleinste details te bespreken.

 

Training Centre

 

Reynaers hecht veel belang aan een kwaliteitsvolle productie en installatie voor de langdurige prestaties van zijn aluminiumsystemen. Het bedrijf organiseert tal van trainingssessies om de klanten de noodzakelijke vaardigheden en knowhow te leren, zodat ze hun eigen klanten op hun beurt een hoogwaardige dienstverlening kunnen bieden.

 

Automation Centre

 

Reynaers biedt fabrikanten een compleet gamma ter automatisering van hun processen.

Elk deel van het productieproces kan geoptimaliseerd worden door een geperfectioneerde combinatie van de juiste kennis, een zorgvuldig samengesteld machinepark, de nieuwste productietechnologieën en een geoptimaliseerde link met het softwareprogramma

Reynapro. Daarnaast werd ReynaFlow ontwikkeld, een intelligent systeem dat via ‘smart manufacturing’ de productieprocessen optimaliseert en de kwaliteit en productietijd verbetert.

 

Technology Centre

 

Het Reynaers Technology Centre is het grootste private innovatie- en testcentrum in Europa. Alle Reynaers-systemen worden streng getest op lucht-, wind- en waterdichtheid, thermische en akoestische isolatie, veiligheid, ... om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de internationale normen.

Een van de paradepaardjes van het testcentrum is de state-of-the-art 15 meter hoge testmuur voor het uitvoeren van lucht-, wind- en watertesten op verdiepingshoge gevels. Het Technology Centre huisvest ook het onderzoekscentrum, met de R-cube en het R-lab. De R-cube is een roteerbare onderzoeks- en testinstallatie ontworpen voor thermische prestatieanalyses. Het R-lab is een speciaal labo om oplossingen in een vroeg stadium te testen door middel van rapid prototyping en 3D-printing.