Helpdesk

Stilzwijgende weigering omgevingsvergunning

Wij worden geconfronteerd met een dossier waarbij we een stilzwijgende weigering ontvingen omdat het dossier niet tijdig werd behandeld door de gemeente. Vervolgens dienden we een beroep in tegen deze weigering bij de bestendige deputatie. Nu ontvangen we van de deputatie het bericht dat het beroep niet ontvankelijk is, wegens laattijdig ingediend. Nochtans werd het beroep ingediend onmiddellijk na de melding in het omgevingsloket van de stilzwijgende weigering van de gemeente. De deputatie stelt dat de stilzwijgende weigering van de gemeente ook al te laat was en we dus al beroep hadden moeten indienen voor de gemeente zelf gecommuniceerd had over de stilzwijgende weigering. Het advies van de deputatie is om het dossier opnieuw in te dienen bij de gemeente. Hebben jullie vanuit het NAV nog advies of precedenten in, die ons kunnen helpen?

Dit artikel is exclusief voor NAV-leden. Verder lezen?

Al NAV-lid? U kan hieronder inloggen en het artikel verder lezen.
Nog geen lid? Via onderstaande link kan u lid worden, zo krijgt u toegang tot het volledige NAV-kennisnet.Hebt u nog vragen? Dan kunt u ons steeds contacteren op 02 669 22 80 of via info@nav.be. 

faq

Helpdesk

Een vraag? Ons netwerk van specialisten helpt u graag verder!

Projecten

Kennisopbouw en -verspreiding rond specifieke thema's

Dossiers

Collectieve belangenbehartiging voor meer armslag

Downloads

Consulteer onze handige pockets en billboards, syllabi en presentaties van opleidingen. Blader in NAV News en Dimension.