Helpdesk

bijstelling van milieuvergunning bronbemaling

De vergunning voor de sloop en herbouw van een woning in groot Brugge met bronbemaling werd verleend in januari 2021. De vergunning legt als voorwaarde op dat de bemaling een retourbemaling moet betreffen. Bij uitwerking van het uitvoeringsdossier blijkt dit technisch niet mogelijk te zijn (de beroepsprocedure van de vergunning is reeds verlopen). De onderzochte mogelijkheden worden beknopt opgelijst en bezorgd aan de dienst milieu van de vergunningverlenende overheid, doch men gaat niet akkoord. De aannemer stelt voor om toch gewoon traditioneel te bemalen en de gemeente niet verder te betrekken. Volgens hem kan er hoogstens een PV opgemaakt worden maar kan de werf hiervoor niet stilgelegd worden. Klopt dit? Wat zijn de mogelijke gevolgen indien hiermee doorgegaan wordt? In hoeverre kan de gemeente eisen dat er een nieuwe vergunning wordt aangevraagd indien in de praktijk blijkt dat hun voorwaarden technisch niet haalbaar zijn?

Dit artikel is exclusief voor NAV-leden. Verder lezen?

Al NAV-lid? U kan hieronder inloggen en het artikel verder lezen.
Nog geen lid? Via onderstaande link kan u lid worden, zo krijgt u toegang tot het volledige NAV-kennisnet.Hebt u nog vragen? Dan kunt u ons steeds contacteren op 02 669 22 80 of via info@nav.be. 

faq

Helpdesk

Een vraag? Ons netwerk van specialisten helpt u graag verder!

Projecten

Kennisopbouw en -verspreiding rond specifieke thema's

Dossiers

Collectieve belangenbehartiging voor meer armslag

Downloads

Consulteer onze handige pockets en billboards, syllabi en presentaties van opleidingen. Blader in NAV News en Dimension.