Helpdesk

Eénzijdige beëindiging architectencontract door architect

Recent heb ik een project waar ik architect, ingenieur en veiligheidscoördinator ben. Sinds de werken zijn gestart, begint de bouwheer samen met de aannemer samen te spannen tegen mij om hun budget. We gaan over de raming, hetgeen we op voorhand al voor een groot deel wisten. Daarnaast is de overschrijding te wijten aan enkele eigen keuzes van de bouwheer en een meerwerkenfactuur waar de bouwheer mij niet in is gevolgd. Wat de raming betreft, staat in de overeenkomst duidelijk dat ik geen aansprakelijkheid tref hierin. Ook de samenwerking met de aannemer loopt stroef. Deze maakt nu plots opmerkingen over de plannen en uitvoerbaarheid. Nochtans heeft hij op voorhand nooit enige opmerking gemaakt. De samenwerking loopt met andere woorden voor geen meter en het vertrouwen is volledig zoek. Kan ik het contract laten ontbinden of niet?


Dit artikel is exclusief voor NAV-leden. Verder lezen?

Al NAV-lid? U kan hieronder inloggen en het artikel verder lezen.
Nog geen lid? Via onderstaande link kan u lid worden, zo krijgt u toegang tot het volledige NAV-kennisnet.Hebt u nog vragen? Dan kunt u ons steeds contacteren op 02 669 22 80 of via info@nav.be. 

faq

Helpdesk

Een vraag? Ons netwerk van specialisten helpt u graag verder!

Projecten

Kennisopbouw en -verspreiding rond specifieke thema's

Dossiers

Collectieve belangenbehartiging voor meer armslag

Downloads

Consulteer onze handige pockets en billboards, syllabi en presentaties van opleidingen. Blader in NAV News en Dimension.