Helpdesk

Gemene muur - geen isolatie meer mogelijk

Betreft twee nieuwbouwwoningen. De bouwheer van de woning rechts had de intentie om zijn muur aan de buitenkant te isoleren en dan evt. leien of iets dergelijks te plaatsen. Onze bouwheer (woning links) heeft echter op eigen initiatief een paramentmuur gemetst pal tegen deze muur. Probleem is nu dat de bouwheer van de rechtse woning niet meer EPB conform kan isoleren (tenzij aan de binnenkant). Er is dus duidelijk geen voorafgaand akkoord gemaakt over de werkwijze. De bouwheer van de rechte woning eist nu dat de paramentmuur zou worden afgebroken zodat hij alsnog zijn isolatie kan plaatsen. Kan deze dat zondermeer eisen in dit stadium van de werken? Ter info de snelbouwsteen van de rechterbuur komt tot op de perceelsgrens. Wat adviseren we best aan de klant (linkerwoning)?

Dit artikel is exclusief voor NAV-leden. Verder lezen?

Al NAV-lid? U kan hieronder inloggen en het artikel verder lezen.
Nog geen lid? Via onderstaande link kan u lid worden, zo krijgt u toegang tot het volledige NAV-kennisnet.Hebt u nog vragen? Dan kunt u ons steeds contacteren op 02 669 22 80 of via info@nav.be. 

faq

Helpdesk

Een vraag? Ons netwerk van specialisten helpt u graag verder!

Projecten

Kennisopbouw en -verspreiding rond specifieke thema's

Dossiers

Collectieve belangenbehartiging voor meer armslag

Downloads

Consulteer onze handige pockets en billboards, syllabi en presentaties van opleidingen. Blader in NAV News en Dimension.