Helpdesk

Inhoudingsplicht sociale en fiscale schulden

Momenteel worden onze vorderingsstaten nagezien en voorzien van een attest van de RSZ waaruit blijkt of de aannemer geen schulden heeft. Echter is dit attest beperkt in tijd waardoor de bouwheer vaak betaald NA de vervaldatum van dit attest. Er staat op dit attest wel dat de status van de aannemer dient gecontroleerd te worden op de dag van de betaling, maar hier hebben wij als architect geen controle meer op. Onze vraag concreet is: Moeten wij de RSZ en fiscale status bij iedere vorderingsstaat nazien en een attest aan de bouwheer bezorgen? Of volstaat het dat er in het contract staat dat de bouwheer bij betaling steeds de status zelf dient na te zien? (in dit laatste geval dienen wij de RSZ niet meer verplicht na te zien en zijn wij niet meer aansprakelijk als de bouwheer zou betalen na de einddatum van het attest zonder dit opnieuw te controleren)


Dit artikel is exclusief voor NAV-leden. Verder lezen?

Al NAV-lid? U kan hieronder inloggen en het artikel verder lezen.
Nog geen lid? Via onderstaande link kan u lid worden, zo krijgt u toegang tot het volledige NAV-kennisnet.Hebt u nog vragen? Dan kunt u ons steeds contacteren op 02 669 22 80 of via info@nav.be. 

faq

Helpdesk

Een vraag? Ons netwerk van specialisten helpt u graag verder!

Projecten

Kennisopbouw en -verspreiding rond specifieke thema's

Dossiers

Collectieve belangenbehartiging voor meer armslag

Downloads

Consulteer onze handige pockets en billboards, syllabi en presentaties van opleidingen. Blader in NAV News en Dimension.