Helpdesk

Funderingsplaat koppelwoning

Een vraag ivm het bouwen van 2 koppelwoningen. Vraag komt van de ontwikkelaar om de vloerplaat van beide woningen niet te ontkoppelen. De bovenbouw wordt afgewerkt in crepi, en door op één funderingsplaat te zetten is er minder gevaar op verschillende zetting en dus scheurvorming in gevelbekleding. De rest van de bovenbouw zou wel onafhankelijk van elkaar komen. Het lijkt mij meer aangewezen om fundering ook te splitsen, maar begrijp ergens wel de vrees voor zetting in gevel en deze werden wel ontworpen als “één geheel”. Ik vroeg mij af of dit op vlak van wetgeving/juridisch eigenlijk ‘kan’ dat de vloerplaat wordt doorgegoten, het betreft uiteindelijk 2 ‘onafhankelijke’ woningen op 2 verschillende loten.

Dit artikel is exclusief voor NAV-leden. Verder lezen?

Al NAV-lid? U kan hieronder inloggen en het artikel verder lezen.
Nog geen lid? Via onderstaande link kan u lid worden, zo krijgt u toegang tot het volledige NAV-kennisnet.Hebt u nog vragen? Dan kunt u ons steeds contacteren op 02 669 22 80 of via info@nav.be. 

faq

Helpdesk

Een vraag? Ons netwerk van specialisten helpt u graag verder!

Projecten

Kennisopbouw en -verspreiding rond specifieke thema's

Dossiers

Collectieve belangenbehartiging voor meer armslag

Downloads

Consulteer onze handige pockets en billboards, syllabi en presentaties van opleidingen. Blader in NAV News en Dimension.