Helpdesk

Ophogen schouw

Momenteel zijn wij bezig met een werf waar we aan de ene kant tot tegen aan de buur bouwen. Wij bouwen hoger dan hen waardoor hun schouw dient opgetrokken te worden voor voldoende trek en afvoer. Tot waar is onze verplichting om deze schoorsteen op te trekken? Zij eisen een volledig gemetste schoorsteen terwijl het technisch perfect mogelijk is om de met een inox verlengbuis het hoogteverschil op te vangen en op te lossen. De staat van de schoorsteen zelf is niet schitterend waardoor als wij eventueel zouden metsen, eerst een deel moeten afbreken en herstellen en een volledige nieuwe schouw moeten voorzien. Wat een extra kost is voor onze bouwheer tenzij zij ook moeten delen in de kosten. Zijn wij verplicht om uit te voeren als een gemetste schoorsteen?


Dit artikel is exclusief voor NAV-leden. Verder lezen?

Al NAV-lid? U kan hieronder inloggen en het artikel verder lezen.
Nog geen lid? Via onderstaande link kan u lid worden, zo krijgt u toegang tot het volledige NAV-kennisnet.Hebt u nog vragen? Dan kunt u ons steeds contacteren op 02 669 22 80 of via info@nav.be. 

faq

Helpdesk

Een vraag? Ons netwerk van specialisten helpt u graag verder!

Projecten

Kennisopbouw en -verspreiding rond specifieke thema's

Dossiers

Collectieve belangenbehartiging voor meer armslag

Downloads

Consulteer onze handige pockets en billboards, syllabi en presentaties van opleidingen. Blader in NAV News en Dimension.