Helpdesk

gemene muur na afbraak voor nieuwbouw

Ik heb een vraag betreffende een gemene muur. Voor een nieuwbouw meergezinswoning hebben we de bestaande bebouwing op het perceel afgebroken. Naast het perceel werd relatief recent een meergezinswoning gebouwd. Na afbraak blijkt dat de wand van de buur 20cm van de perceelgrens staat (op zijn perceel). Indien we goed willen aansluiten op het buurgebouw (we bouwen even hoog maar dieper), zal met 5cm akoestische isolatie en 15cm dragende wand onze muur volledig op het perceel van de buur staan. Kan dit zo maar? Wat met het deel van ons gebouw dat dieper zal gebouwd worden dan de buur? Dienen we met onze muur te verspringen zodra we verder komen dan het buurgebouw zodat we dan volledig op ons perceel bouwen?

Dit artikel is exclusief voor NAV-leden. Verder lezen?

Al NAV-lid? U kan hieronder inloggen en het artikel verder lezen.
Nog geen lid? Via onderstaande link kan u lid worden, zo krijgt u toegang tot het volledige NAV-kennisnet.Hebt u nog vragen? Dan kunt u ons steeds contacteren op 02 669 22 80 of via info@nav.be. 

faq

Helpdesk

Een vraag? Ons netwerk van specialisten helpt u graag verder!

Projecten

Kennisopbouw en -verspreiding rond specifieke thema's

Dossiers

Collectieve belangenbehartiging voor meer armslag

Downloads

Consulteer onze handige pockets en billboards, syllabi en presentaties van opleidingen. Blader in NAV News en Dimension.