Innovatie

WICONA brengt het pull/slide WICSLIDE 150 PS schuifsysteem op de markt

11 september 2020

WICSLIDE 150 PS combineert de prestaties van een draairaam met de esthetiek van een schuifdeur. Het resultaat is een goed presterend, fraai ogend schuifsysteem. De profielen zijn geëxtrudeerd uit Hydro CIRCAL 75R aluminium, een aluminium legering van topkwaliteit die uit minimum 75% end-of-lifecycle aluminium (post-consumer schroot) is samengesteld.

WICSLIDE 150 PS is de optimale hybride oplossing voor verticale woonruimtes die de voordelen van een schuifdeur met de eigenschappen van een draaiend raam combineert. Het gepatenteerde en vierzijdige rubber middendichtingssysteem aan zowel de buiten- als binnenzijde van de woning garandeert een optimale waterdichtheid van 1200PA, wat vier keer zo hoog is als bij conventionele schuifdeuren.

 

Dankzij uitstekende thermische isolatie, hoge luchtdichtheid en akoestische prestaties is het WICSLIDE 150 PS offset-schuifsysteem dé innovatieve oplossing om de uitdagingen van de klimaatverandering aan te gaan. Speciaal ontwikkeld voor een hoog comfortniveau met het veilige microventilatiesysteem biedt WICSLIDE 150 PS een innovatieve oplossing en zorgt voor een soepele en stille werking.

Heldere, slanke lijnen, een aanzichtbreedte van 79 mm op de middenhaak en de toepassing van verdekt liggend beslag zorgen voor een hoogwaardige esthetiek. Om daarbij ook een hoog wooncomfort te borgen, beschikt WICSLIDE 150 PS over een microventilatiestand waarbij, door de deurkruk 90° te draaien, het vleugeldeel circa 6 mm naar voren kan worden gezet zonder de vergrendeling te beïnvloeden. Hierdoor kunnen ook hoogbouwprojecten op een eenvoudige, natuurlijke én veilige manier geventileerd worden.

 

Door het elegante ontwerp, de minder zichtbare aluminium delen (vleugel van 99 mm, middenstijl van 78 mm en vaste stijl van 42 mm), het verborgen afvoersysteem en beslag past het schuifsysteem perfect bij de modernste bouwstijlen.

Het pull/slide schuifsysteem bevat bovendien weinig losse onderdelen, waardoor gevelbouwers het product eenvoudig kunnen verwerken.

 

Tegen 2050 zal meer dan 70% van de wereldbevolking in steden wonen, wat leidt tot verdichting en hogere grondprijzen, met een verdere verticalisering van onze stedenbouw en verrassende combinaties van woon- en kantoorruimtes, restaurants en vrijetijdsvoorzieningen tot gevolg.  Met de toenemende hoogte van onze bouwprojecten zal ook de vraag naar innovatieve en prestatiegerichte woonoplossingen stijgen. Het WICSLIDE 150 PS pull/slide systeem van WICONA speelt hier perfect op in. De pull/slide functie beperkt de functionele openingsruimte binnenin het gebouw en er is geen belemmering naar het balkon/terras dankzij een minimale profilering. Het systeem wordt zowel toegepast als alleenstaande oplossing als geïntegreerd in elementgevels. Grote glasoppervlakken met uitstekende akoestische isolatie zorgen bovendien voor een maximale levenskwaliteit in de binnenruimtes.

De profielen tot slot zijn geëxtrudeerd uit Hydro CIRCAL 75R aluminium, een aluminium legering van topkwaliteit die uit minimum 75% end-of-lifecycle aluminium is samengesteld.

Nuttige links