Innovatie

AimS: het meest duurzame gevelisolatiesysteem van Sto.

10 januari 2022

Kwaliteit, klimaatbescherming en behoud van grondstoffen vormen de basis van de nieuwe StoTherm AimS productlijn van Sto. Het is het eerste complete ETICS-systeem, bestaande uit wapeningsmortel, sierpleister en gevelverf, waarmee er aanzienlijk bespaard wordt op aardolie: tot wel 43 liter per gevel van 200m2 in vergelijking met standaardproducten. Als alternatief wordt een bindmiddel uit dennenolie gebruikt. Schors van naaldbomen is een overvloedig restmateriaal uit de houtindustrie. De productlijn is bovendien samengesteld uit meer dan 95% hernieuwbare grondstoffen. Daarnaast wordt de koolstofvoetafdruk sterk verminderd door cement te elimineren. Het hele systeem kent een maximale scheurbestendigheid, zelfs bij een impact tot 15 joule, wat op zijn beurt de renovatiecycli verlengt. De productlijn is dan ook erkend en beloond door het Duitse eco-label “Blauer Engel”.

StoColor Lotusan AimS® gevelverf

Vuildeeltjes hechten zich niet vast en de muur reinigt zichzelf als het regent: daarvoor is de gevelverf met Lotus-Effect® Technology bekend. De StoColor Lotusan AimS® is een duurzamer alternatief met diezelfde technologie.

 

Stolit AimS® sierpleister

Stolit AimS® is een sierpleister met materialen zonder biociden, oplosmiddelen en weekmakers die een perfecte bescherming biedt tegen algen en schimmels. Omdat de gevel snel droogt krijgen micro-organismen geen kans en blijft de gevel langdurig mooi.

 

StoArmat Classic AimS® wapeningsmortel

StoArmat Classic AimS® is een organische, cementvrije wapeningsmortel die milieuvriendelijkheid combineert met uitstekende verwerkingseigenschappen. Schokken tot 15 joule worden zonder scheuren geabsorbeerd in het StoTherm AimS®-buitengevelisolatiesysteem. Tegelijkertijd wordt aan de hoogste brandbeveiligingseisen voldaan met brandbeschermingsklasse A2-s1,d0.

Nuttige links