Innovatie

Wat is de beste tablet voor architecten?

ArchiSnapper • 19 mei 2017

Als je stapels grondplannen en andere documenten meesleurt naar uw werven … Als je opmerkingen noteert met pen op papier … Als je foto’s met een kabeltje moet overzetten naar een PC om ze vandaar in de juiste folder of in een Word of Excel document te plaatsen … Als het maken van werfverslagen, veiligheidsverslagen of opleveringen een pijnlijke, administratieve en tijdrovende taak is … Dan verlies je een pak tijd en gemoedsrust in vergelijking met architecten, ingenieurs of aannemers die WEL gebruik maken van modere technologie om hun job een PAK efficiënter te maken.

Beeld: ArchiSnapper Blog

Gelukkig kan je de kloof snel dichten, want het verhogen van uw productiviteit inzake werfgerelateerde activiteiten is echt niet zo moeilijk. Het vereist 2 stappen:

  • Stap 1: koop een geschikt toestel voor gebruik op de werf, met de nodige accessoires. Exact dat leren we u in dit artikel!
  • Stap 2: gebruik de beste Apps beschikbaar om zo uw productiviteit dramatisch te verhogen. Hiervoor kan u dit artikel raadplegen.

 

Laat ons beginnen bij stap 1: het selecteren van een geschikt toestel met een aantal handige accessoires (beschermingshoes, stylus en keyboard).

 

Hierbij komen we al snel bij de tablet terecht. De tablet is een populair instrument voor gebruik in de bouwsector. Een telefoon is vaak te klein voor het bekijken van grondplannen of uitschrijven van opmerkingen. Een laptop is gewoon niet handig om mee te zeulen op de werf, zal snel beschadigd zijn, en je kan er geen foto’s mee trekken. De tablet combineert de handige aspecten van een telefoon (handig toestel om foto’s te trekken op de bouwwerf) en een PC (voor het uitschrijven van teksten). Bovendien zijn er voldoende manieren om de tablet te beschermen met rugged cases. Een goed beschermde tablet is dus in veel gevallen de betere optie voor gebruik op de werf.

Beste Budget Tablet – Samsung Galaxy Tab A (vanaf $247)

 

Deze Samsung Galaxy tablet heeft een vrij handige grootte (10 inch), wordt vaak samen met de S Pen gekocht en biedt u de zekerheid van een betrouwbaar merk. De batterij is beter dan bij andere soortgelijke toestellen, en gaat gemakkelijk 12 tot 15 uur mee, wat een groot voordeel is voor gebruik in de bouw. Als je vertrouwd bent met Android dan is deze Samsung Galaxy Tab A een winner!

Beste Kwaliteit Tablet – iPad Pro (vanaf $849)

 

De reputatie van Apple toestellen is gebaseerd op snelheid (krachtige processoren) en gebruiksgemak, en de iPad Pro voldoet hier zeker aan. Als u al Apple producten heeft (bv Macbook, iPhone, …) en op zoek bent naar naar een vrij grote tablet (10 inch en meer) van hoge kwaliteit dan is de iPad Pro een goede keuze. Het is een zeer snelle tablet die ontworpen is om als het ware een Macbook te zijn in tabletvorm. Het is ook het beste iOS toestel tot op heden. Bovendien bevat de App Store ook meer Apps voor de bouwsector dan Google Play (voor Android Apps), wat een licht voordeel is ten opzichte van Android toestellen. Dit toestel is een zekerheid, zal in normale omstandigheden vlot werken en zelden haperen, en geeft u toegang tot de Apps die u nodig heeft om uw job efficiënt uit te voeren.

Beste Kleinere Tablet – iPad Mini 4 (vanaf $367)

 

Apple toestellen bieden zoals reeds gezegd zekerheid. De laatste iPad Mini 4 biedt zo goed als alle eigenschappen van de iPad (bv de snelle processor) aan in een kleiner formaat. Als je de iPad Pro te duur vindt, of als je een kleiner toestel handiger vindt voor gebruik op de werf dan is dit de ideale keuze. Dit toestel combineert het voordeel van de tablet (groter scherm voor schrijven van teksten of bekijken of bewerken van documenten) met de handigheid van een kleiner toestel (waardoor je het op de werf gemakkelijker in een achterzak kan wegbergen of in 1 hand kan vastnemen).

We hopen dat u met deze informatie al een beetje geholpen bent bij het selecteren van uw volgende tablet. Aangezien een tablet een middel is waarmee u als bouwprofessional uw productiviteit significant kan verhogen door het vereenvoudigen van een pak werfgerelateerde taken, kan het geen kwaad om even een korte analyse te doen alvorens over te gaan tot de aankoop van uw volgende tablet.